هیچ محصولی در سبد خرید نیست.
متاسفانه محتوایی پیدا نشد
استفاده و اجرای سقفهای کامپوزیتی در مقایسه با بسیاری از سقفهای دیگر راحتتر و سریعتر خواهد بود. این نوع سقفها میتوانند در چند مرحله مختلف اجرا شوند که به ترتیب به شرح زیر میباشند:
مرحله اول: اجرای تیرهای فرعی
در مرحله اول و با اجرای اسکلت فلزی ساختمان و همچنین نصب تمامی تیرهای فرعی انجام میشود. این کار میتواند با استفاده از انواع پروفیلهای API، CPA، لانه زنبوری یا مقاطع تیر ورق صورت بگیرد. البته باید توجه داشت که در صورت استفاده از پروفیلهای لانه زنبوری لازم است که جان تیر در ابتدا و انتها توسط ورقهای مضاعف تقویت شود. همچنین جان تیر باید در وسط دهانه نیز تقویت شود. استفاده از تیرهای لانه زنبوری در قابهایی که نقش باربر جانبی را دارند ممنوع است و فقط میتوان از آنها در تیرها فرعی، کش ها و دهانههای غیر بادبندی استفاده کرد. در سقف کامپوزیت باید تیرهای فرعی در فواصل حداقل ۱۱ سانتیمتر اجرا شوند چرا که در این روش شمع گذاری انجام نمیشود لازم است که در زمان بتنریزی زیر سقف قالببندی شود.
مرحله دوم: اجرای برشگیرها
در مرحله بعدی ناودانیها (که به عنوان برشگیر در طول تیرهای فرعی برای اتصال و یکپارچگی تیرها و دال بتنی استفاده میشوند) بر روی تیرهای فرعی اجرا خواهند شد. نباید از نبشی به جای ناودانی برای اجرای برشگیر استفاده کرد. لازم است که برشگیرها حداقل ۲۵ میلیمتر پوشش جانبی از بتن داشته باشند و همچنین حداکثر فاصله مرکز تا مرکز برشگیرهای ناوانی باید ۵۰۰ میلیمتر باشد.
مرحله سوم: قالببندی
در اجرای سقف کامپوزیت و بعد از اجرای اسکلت و تیرهای فرعی و برشگیرها باید قالببندی انجام شود. قالببندی این سقفها به روش تختهکوبی و بعد از اجرای اسکلت و نصب تیرهای فرعی انجام میشود. در این روش از تختههای ۴ تراش با ابعاد ۵ در ۵ یا ۷ در ۷ که طول آنها به اندازه فاصله بین دو تیر فرعی داخل جان تیرها است استفاده میشود. این تخته با فاصله ۶۰ تا ۷۰ سانتیمتر از هم و توسط گوه کوبی در میان بال پایین تیرها و زیر چهار تراشها محکم میشوند. سپس تختهها بر روی چهار تراشها قرار میگیرند و کاملاً سطح را پوشش میدهند. البته تختهها حتماً باید روغنکاری شوند.
مرحله چهارم: اجرای میلگردهای حرارتی
بعد از قالببندی باید میلگردهای حرارتی را در دو جهت طولی و عرضی با فاصله مشخص با استفاده از سیم مفتول آرماتوربندی در محل تقاطع به هم متصل کرده و محکم نمود. میلگردها حتماً باید از نوع آجدار باشند تا در زمان بتنریزی جابجا نشوند.
مرحله پنجم: نصب Spacer (اسپیسر)
Spacer در حقیقت یک قطعه پلاستیکی، بتنی یا فولادی است که زیر میلگردها نصب شده تا از فرو ریختن میلگردها به ته قالب در زمان بتنریزی جلوگیری کند. حداقل فاصله استاندارد بین میلگرد حرارتی و کف بتن باید ۳ سانتیمتر باشد. در اصل هدف از نصب Spacer در اجرای سقف کامپوزیت ایجاد کاور مناسب برای بتن و ممانعت از خوردگی میلگردهاست. همچنین بعد از اتمام آرماتوربندی از یک قالب محیطی با ارتفاع ۱۰ سانتیمتر برای جلوگیری از ریزش بتن به طبقات پایینتر استفاده میشود
مرحله ششم: بتنریزی
بعد از انجام تمامی مرحله قبلی بتنریزی انجامشده و به منظور یکدست شدن و خارج شدن حبابهای هوا از آن ویبره کاری شده و به صورت منظم آبیاری میشود تا استحکام بالایی داشته باشد. ضخامت بتن در این نوع سقفها معمولاً ۸ تا ۱۲ سانتیمتر است و بتن دارای عیار ۳۰۰ تا ۳۵۰ کیلوگرم خواهد بود. به صورت کلی استفاده از سقفهای کامپوزیت مانند استفاده از یونولیت دیواری میتواند اجرای مراحل مختلف ساختمانسازی را راحتتر کند هرچند که میتواند مزایا و معایب منحصربهفردی نیز داشته باشد.
به صورت کلی سقفهای کامپوزیتی میتوانند به دو روش مختلف انجام شوند که هر کدام شرایط خاص خود را دارند.
در این روش از قالبهای چوبی استفاده شده و نیازی به اجرای شمع زیر تیرهای فلزی و دال بتنی نیست. تیرهای فلزی در این روش تیرهای فلزی باید وزن خود به اضافه وزن قالببندی و تمام بار مرده قبل گیرش بتن را تحمل کنند. در این روش بعد از مرحله کسب مقاومت توسط بتن و عملکرد مرکب سقف هر نوع باری که از آن به بعد به سقف اعمال میشود، توسط مقطع مرکب حمل میگردد.
در این روش تیر فولادی نباید هیچگونه باری را قبل از رسیدن به مرحله عملکرد مرکب تحمل کند و برای تحقق این امر در زیر تیرها از شمع استفاده میشود و در زمان اجرای سقف هیچگونه تنشی وجود نخواهد داشت و بعد از گیرش، مقاوم شدن بتن و همچنین حذف پایهها توسط مقطع مرکب حمل بار صورت خواهد گرفت
سقف کرومیت نیز نوعی از سقفهای کامپوزیت است که از تیرچه فلزی با جان باز برای تولید آن استفاده میشود. این سقفها برای سازههای فولادی کاربرد داشته و از استحکام و یکپارچگی بالایی برخوردار است. این سقف نسبت به سایر سقفهای کامپوزیت مزیتهای بیشتری داشته و استفادههای متعددتری دارد. در این سقفها میتوان همزمان چندین سقف را بتنریزی کرد و در هزینههای ساخت صرفهجویی کرد. تیرچههای کرومیت دارای حالتی ایستاده هستند و نیازی به شمع بندی در زیر سقف ندارند.
سقفهای کامپوزیت کرومیت برای اجرای سقف و کف به کار میروند و از موادی همچون تیرچه کرمیت، ورقهای فولادی موجدار، میلگرد حرارتی و بتن ساخته میشوند. مراحل اجرای این سقفها نیز شامل نصب تیرچه کرومیت، قالببندی، آرماتوربندی، بتنریزی و باز کردن قالب خواهد بود.
اجرای سریع و راحت، استحکام بالا، کاهش تنش بتن، کاهش وزن ساختمان، یکپارچگی بالای اسکلت فلزی، اجرای همزمان چندین سقف و … از مهمترین مزیتهای این نوع از سقفهای کامپوزیت هستند
یکی دیگر از انواع سقفهای کامپوزیت سقف عرشه فولادی است که به وسیله ترکیب ورقهای فلزی گالوانیزه موجدار با بتن ساخته میشود. این نوع سقفها شناختهشدهترین نوع سقفهای کامپوزیت است و اولین بار به عنوان قالب در جا استفاده میشدند و بتن مسلح بر روی آنها قرار میگرفت. این سقفها از ابتدا فقط وظایفی همچون باربری حین اجرا و باربری قبل از گیرش بتن بود و سپس به گونهای تغییر پیدا کرد که درگیری مکانیکی بین ورق زیری و بتن سقف به وجود آمد و به کمک برش گیرها و قالبهای پیرامونی، دال سقف به تیرچهها متصل شد. ورقها در این حالت به آرماتورهای کششی سقف تبدیل میشوند و این ترکیب بین بتن، ورق تحتانی و تیرچهها به عنوان سقف عرشه فولادی شناخته میشوند.
سقفهای روفیکس نیز از دیگر انواع سقفهای کامپوزیت هستند که نوعی سقف مرکب با قالبی ماندگار هستند و از جمله انواع دال بتنی آرمه مرکب بتنی به شمار میروند. در این سقفها امکان اجرای همزمان تمامی طبقات ساختمان وجود دارد و نیازی به شمع و جک نیست. سقفهای روفیکس در مقایسه با سایر سقفهای کامپوزیت وزن بسیار کمتری دارند و بار اضافی به سازه وارد نخواهند کرد. در حقیقت این سقفها ۴۰ درصد از وزن مرده ساختمان را کاهش میدهند چرا که مصرف مصالح فولادی به کمترین حد خود میرسد.
در اجرای این سقف ورق فولادی مشبک به محل مورد نظر انتقال داده شده و سپس جوشکاری روفیکس بر روی برشگیرهای تیرهای فرعی صورت میگیرد. در مرحله بعد اسپیسرها برای ایجاد ارتفاع برای قرار دادن شبکه میلگردها نصب میشوند و در نهایت با اتمام آرماتوربندی مرحله بتنریزی انجام خواهد شد.
سقفهای کامپوزیت از جمله رایجترین انواع سقفهای ساختمانی است که در چند نوع مختلف شامل سقف کامپوزیت فلزی، سقف کامپوزیت کرمیت، سقف عرشه فولادی و Roofix اجرا میشوند. میتوانند در انواع ساختمانیهای مسکونی، صنعتی، تجاری و … استفاده شوند.استفاده از سقفهای کامپوزیتی به دلیل تنوع بالا، وزن کم، نصب راحت، مقاومت مناسب و … امروزه بسیار رواج پیدا کرده و محبوبیت بالایی پیدا کرده است. اجرای سقف کامپوزیت میتواند به دو روش متفاوت در ۶ مرحله اصلی انجام شود. به صورت کلی میتوان گفت هرچند که قیمت بلوک یونولیت کمتر از سقفهای کامپوزیتی هستند و وزن کمتری نیز دارند اما این سقفها گزینههای بسیار مناسبی برای ساختمانهایی با اسکلت فلزی باشند.
دسته بندی:
مقالاتاز جدیدترین اخبار، دانستنی ها، جشنواره ها و قیمت ها اطلاع پیدا کنید.
(در ساعات کاری)
دیدگاهتان را بنویسید